A csokis tészta hozzávalói: (kb. 24 cm-es tortaformához):
150g darált mandula,
150g mandula liszt,
250g datolya,
2 ek kakaó,
2 ek kókuszzsír.
A
datolyát előző nap kimagoztam és vízbe áztattam. Másnap leöntöttem róla
az áztató vizet, egy kevés azért maradt rajta és a robotgépben össze
turmixoltam datolyakrémmé. Ezt követően az összes többi hozzávalót is beletettem a robotgépbe (a
darált mandulát, a mandula lisztet, a kakaót és az olvasztott
kókuszzsírt). Sűrű de formázható masszát kell kapjunk. A tortaformát
folpackkal kibéleltem, alul és teljesen körbe is. Belenyomkodtam egyenletesen a
torta forma aljára a tésztát és a krém elkészültéig betettem a hűtőbe
dermedni.
150g szeder,
300gkesudió,
50g kókuszreszelék,
1-2 ek. citromlé,
1 kk. vanília őrlemény,
3 ek. olvasztott kókuszzsír.
A
kesudiót robotgépben felaprítottam, majd turmix gépbe téve a többi
hozzávalóval ügyesen addig turmixoltam míg egynemű szeder krémet kaptam.
Azért írom azt hogy ügyesen mert sűrű a krém, és néha noszogatni kell
lefelé a turmixban hogy egyenletesen krémes legyen. A krémet a tortaformába öntöttem a tészta alapra, és vissza tettem a hűtőbe.
Kb. 4-5 óra elteltével megdermedt, de a krém nem lett teljesen kemény, pont nem folyt le, és azért elég tömény torta lett belőle, így módjával ajánlott fogyasztani, pl. gyümölccsel, amivel díszítettem a tortát is. :-)
Nagyon szép,és ízre biztos nagyon finom is :)
VálaszTörlés