1 kg pulykamáj,
0,5 kg szeletelt bacon,
1 nagyobb karfiol,
1 ek kókuszzsír,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek kókuszkrém,
10 - 15 db fekete olívabogyó,
bazsalikom.
A
májat megmostam, megtisztítottam és egyforma
3-4 cm-es darabokra vágtam. Betekertem mindet külön-külön baconba és
egymás mellé tettem őket egy jénaiban. Előmelegített sütőben 180 fokon
kb. 1 órát sütöttem, de igazság szerint az órát nem néztem pontosan,
mert a máj színe a mérvadó, szép pirosra kell süljön rajta a bacon. :-)
Míg sült a máj a karfiolt megmostam kisebb rózsákra szedtem végül
robotgépben apróra vágtam. Az S alakú kés erre tökéletesen
megfelel. Egy nagyobb wok serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, bele
öntöttem a karfiolt, és pici vízet öntöttem rá. Elkezdtem alacsony
lángon párolni, közben belenyomtam a fokhagymát, hozzá adtam a kókusz
krémet, a bazsalikomot. Mikor a karfiol megfőtt, vagy pirult elzártam
alatta a lángot és össze kevertem az olíva bogyókkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése