4 egész tojás,
½ csésze
kókusz liszt,
1 csésze
kókusztej,
½ csomag
sütőpor,
pici só.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A hozzávalókat felvertem, elkevertem. A tepsibe leterítettem egy sütőpapírt, kicsit megkentem olíva olajjal, és kör alakban eloszlattam rajta a tésztát. Folyós állagú maradt de, olyannak is kell lennie. Betettem sütni kb. 10-15 percre hogy a teteje megszilárduljon.
Aztán kivettem és feltétként ami volt otthon azzal megraktam a tetejét.
Persze ízlés szerint a szokásos pizzára tehető finomságok közül válogathatsz kedvedre. Én natúr egész paradicsom konzervet turmixoltam le, kevés bazsalikommal, sóval, pici xilittel. Ezzel megkentem a lapot, és tettem még rá, kockára vágott sonkát, lila hagymát, kaliforniai paprikát, és bizony egy kevés reszelt sajtot.
A sajt a gyengém, nem tudom kihagyni őket az életemből. Esetleg tegyél rá parmezánt, nekem sima light sajtom volt itthon. Visszatettem a sütőbe és 15-20 percig sütöttem, míg a teteje meg nem pirult.
Szerintem nem lett rossz. De ne lepődj meg, a tésztája nem olyan ropogós mint a lisztes pizzának, ez inkább olyan puha, porhanyós maradt. Nekem ízlett, bár legközelebb jó lenne picit ropogósabb tésztát kikísérletezni. Elsőre azért talán vállalható az eredmény.
Szia!
VálaszTörlésMinden paleo-pizza receptet kipróbálok, amit találok. Keresem az igazit, mert pizza függő vagyok. :)
Ezt is megsütöttem tegnap. Nekem a porhanyós állagával semmi bajom nem volt. Számomra csak az íze volt túl édeskés, kókuszos. Párom mondta is, hogy Hawaii pizzának viszont jobb ez a tészta, mint a fehérlisztes. :))
Külön pont, hogy ez pizzának is néz ki!
Azt hiszem a Te oldalad nagy segítség lesz nekem!
Kedves Beki!
TörlésÖrülök hogy ízlett a pizza, és annak is ha segíthetek neked ötletekkel, receptekkel.
További szép napot!