Hozzávalók (18 cm-es torta formához):
2 db tojás (a tésztába)
3 ek. kókusz zsír,
2 ek méz,
50 ml kókusz liszt,
175 ml kókuszreszelék,
1 egész citrom leve,
6 tojás (a krémbe),
1 kk őrölt vanília,
2 ek xilit (a krémbe),
125 ml kókuszzsír (a krémbe),
pici só.
Előmelegítettem
a sütőt 200 fokra. Egy konyhai robot gépben összekevertem a 3 evőkanál kókusz
zsírt, sót és a mézet. Hozzá adtam a kókusz lisztet és az 1/4 rész
kókusz reszeléket.
Megint megkevertem, majd bele öntöttem a megmaradt
kókusz reszeléket és bele ütöttem 1 egész tojást.
Keverés ismét. Utána torta formába nyomkodtam a kókuszos alapot és kb. 25
percen keresztül 175 fokon sütöttem.
Ez idő alatt összekevertem a citromlevet, a tojásokat, a sót és a xilitet egy kisebb
tálban.
Majd gőz fölé tettem és folyamatosan kevergetve bele öntöttem
az olvasztott kókusz zsírt lassan, fontos hogy
folyamatosan kevergetni kell mert elkezd sűrűsödni, és ha abba marad a keverés félő hogy becsomósodik.
Amikor szinte puding szerű állagú lett a citromkrém levettem
a gőzről. A torta időközben megsült, picit hagytam hűlni, és
ráöntöttem a tetejére a citromos krémet.
Dermedésig hűtőbe tettem.
Isteni lett. Könnyű, gyors, és nagyon látványos desszert. Jó étvágyat! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése