Lassan itt az eperszezon, így gondoltam készítek valami epres finomságot. Imádom az epret, frissen, turmixban, gyümölcssalátában, akár mint krémleves, szóval bárhogy és bármennyit. Most egy pite receptre esett a választásom, és bár nagyon finom lett, azért a tészta egy picit vastagra sikerült, és epermártással volt igazi, mert nélküle olyan fullasztós érzést keltett. Azért elfogyott :-)
100g
kókuszzsír,
150g
kókuszliszt,
150g mandula
liszt,
50g
kókuszreszelék,
2 tojás,
2 ek. méz,
pici só,
2 ek víz,
¼ ek sütőpor.
A hozzávalókat robotgépbe tettem és jól összekevertem. Morzsás állagot kaptam. Kicsit meg is ijedtem gondoltam is, hogy vajon hogy is fog ez nekem összeállni???!!! Lehet kanállal esszük :-) Na de próba cseresznye, nincs mit vesztenem, legfeljebb nem posztolom ki.
Nosza tehát egy pite formába belenyomkodtam. Nem volt egyszerű feladat, ezt a morzsás állagot formára igazítani, de azért megoldottam. Ezt követően összeállítottam a krémet. Ja, majd elfelejtettem, hogy a sütőt időközben bekapcsoltam, és 175 fokra előmelegítettem. (én véletlen 200 fokra, de mindegy)
Eperkrém:
150g eper,
1 ek.
citromlé,
½ ek vanília
kivonat,
fél doboz
kókusztej,
3 egész
tojás,
1 ek
kókuszliszt.
Mindent
összeturmixoltam, szintén robotgépben, és bele öntöttem a torta közepébe. Kb.
35 percig sütöttem, úgy 170 - 175 fokon míg a közepe érezhetően meg nem keményedett. (sajnos ugye én túl forróra melegítettem be a sütőm, így kicsit megpirult a széle, de gyorsan lejjebb vettem)
Megvártam míg kihűlt és kivettem a formából. Nekem olyan tescoban kapható kiemelhető közepű formám van. Ajánlom neked is mert nagyon praktikus ilyenkor.
Epermártást, és kesuhabot készítettem mellé.
Epermártás: epret és xilitet összeturmixoltam. KÉSZ :-))))
Kesuhab: 100g kesu diót, 2 ek mézzel, pici citromlével, kevés vízzel, reszelt citrom héjjal krémesre turmixoltam. A sűrűségét a hozzá adott víz mennyiségével tudod szabályozni.
Az összhatás szerintem fenséges lett. Epres pite kesuhabbal, és eperszósszal :-) Fincsi volt....
Megvártam míg kihűlt és kivettem a formából. Nekem olyan tescoban kapható kiemelhető közepű formám van. Ajánlom neked is mert nagyon praktikus ilyenkor.
Epermártást, és kesuhabot készítettem mellé.
Epermártás: epret és xilitet összeturmixoltam. KÉSZ :-))))
Kesuhab: 100g kesu diót, 2 ek mézzel, pici citromlével, kevés vízzel, reszelt citrom héjjal krémesre turmixoltam. A sűrűségét a hozzá adott víz mennyiségével tudod szabályozni.
Az összhatás szerintem fenséges lett. Epres pite kesuhabbal, és eperszósszal :-) Fincsi volt....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése