Eper mártás:
8-10 db eper,
0,5 tk citromlé,
0,5 tk friss reszelt gyömbér.
Össze turmixoltam az epret, a citrom levet, és a reszelt gyömbért. Egy kis lábosba öntöttem és feltettem főzni. Lassan forrt míg elkészítettem a húst.
Hamburger:
0,5 kg darált marhahús,
1 tojás,
1 ek mandula liszt,
1 db vöröshagyma, pucolva, apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
friss koriander, petrezselyem apróra vágva,
só, bors, kevés hot madras curry.
A
marhahúshoz hozzáadtam az összes fenti alkotórészt. A vörös és
fokhagymát bele teszem egy kis hagyma aprítóba.
Egy gombnyomás és kész. A friss fűszernövényekből egy kisebb csokrot
aprítottam fel. A só 1 teáskanál volt kb. Nem szoktam nagyon sózni,
épp csak hogy ízesítek vele. Szeretem érezni az ételek ízét.
Kézzel összedolgoztam jó alaposan. (mondjuk ezt is lehetett volna robot gépben,
de én abban inkább csak a sütiket szeretem elkészíteni). Kis golyókat
formáztam belőlük, és lenyomkodtam laposabbra őket. Egy rácsos
serpenyőben kókuszzsírt hevítettem és két adagban aranybarnára sütöttem
őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése