2/3 csésze lenmagliszt (100g),
1/3 csésze mandulaliszt (50g),
1 cs sütőpor,
3-4 ek oliva olaj,
4 tojás,
só, bors, opcionálisan oregánó, rozmaring, esetleg fahéj,
napraforgómag, szezámmag, (utóbbi a tésztába és a tetejére is került,
annyi víz amennyitől sűrű, nem folyós, összeállós lesz a tészta.
Elővettem két nagyobb edényt.
Az egyikben a száraz hozzávalókat a másikban pedig a folyékony hozzávalókat kevertem össze. Aztán összemixeltem a kettőt.
kb. 60 - 80 percig sütöttem.
Igazából nagyon nagy adag lett belőle, így utólag a fele liszt és tojás elég lett volna, mert nem akart átsülni. No persze lehet a víz volt túlságosan sok. Elsőnek nem lett rossz.
A készítése pedig azért volt időszerű mert ismét kirándulásra, túrára adtuk a fejünket, és arra gondoltam egy szendvics jól esne ha megéhezünk.
Ebből a kenyérből végül egyet készítettem, és mivel elég tömény elég is volt egy étkezésre.
A magok isteniek lettek benne. :-)
A magok isteniek lettek benne. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése