Már
egy ideje szemezgetek ezzel a főzési módszerrel, milyen jó, hogy csak belerakom
a hozzávalókat az edénybe, magára hagyhatom, szépen elrotyog 4-6-8 órán keresztül, aztán a kész ebédre vagy vacsorára hazaérünk. Ráadásul csupa jót írtak róla, hogy
finomabb, ízesebb lesz az étel. Külföldi oldalakon pedig számos receptgyűjteményt
lehet hozzá találni ha Slowcooker-re vagy CrockPotra keresünk (a kettő gyakorlatilag ugyanaz :-)). Egy akció alkalmával végül nem bírtam ellenállni és beszereztem egyet. Azt ugyan még nem tudom hol
lesz a végleges helye, mert nem kicsi a drága, de párom nagy örömére ideiglenes megoldást már találtam neki. :-)
(csak halkan jegyezem meg, hogy bizony nagyon jó lenne még egy szuper aszaló is, de azt hiszem ehhez már nagyobb konyha sőt nagyobb lakás is szükséges lesz)
Mitől is különleges a Slow Cooker edény?
A Slow Cooker más főzési technológiákkal ellentétben - melynek során az étel hirtelen sül, vagy fő meg - órákon keresztül viszonylag alacsony hőmérsékletet biztosít (79°C–93°C között), így nem kell az edény mellett állnunk, hogy oda ne égjen az étel.
(csak halkan jegyezem meg, hogy bizony nagyon jó lenne még egy szuper aszaló is, de azt hiszem ehhez már nagyobb konyha sőt nagyobb lakás is szükséges lesz)
Mitől is különleges a Slow Cooker edény?
A Slow Cooker más főzési technológiákkal ellentétben - melynek során az étel hirtelen sül, vagy fő meg - órákon keresztül viszonylag alacsony hőmérsékletet biztosít (79°C–93°C között), így nem kell az edény mellett állnunk, hogy oda ne égjen az étel.
A Slow Cooker edény előnyei:
- A legtöbb alapanyag egyszerre bekészíthető az edénybe, így nem kell több edényt összepiszkolni.
- Az ételek sokkal egészségesebbek, ízletesebbek, zamatosabbak és puhábbak lesznek a Slow Cooker-ben főzve.
- A hosszan tartó, lassú sütés-főzés lágyítja a húsok kötőszövetét anélkül, hogy keményítené az izmokat. A lassú főzés során tehát a zöldségek, húsok sokkal egészségesebbek maradnak
- Egy edényben elkészíthetjük, tárolhatjuk, majd újramelegíthetjük az ételt.
- A Slow Cooker egy sokoldalú edény, melyben főzhet, párolhat, dinsztelhet és süthet is.
- A kivehető edény használható közvetlenül főzőlapon, hagyományos és mikrohullámú sütőben is, valamint a főzés befejezése után betehetjük a hűtőszekrénybe és fagyasztóba is. (már akinek befér :-))
A hagyományosan hosszan főzött ételeken kívül - mint pl. kocsonya, lekvár - lehet benne készíteni levest éppúgy, mint süteményt (pl. creme brulee-t), úgyhogy a lehetőségek tárháza
szinte végtelen. Én elsősorban húsételek készítését céloztam meg. Meglátjuk mekkora sikerrel járok. Minden esetre a fejleményekről feltétlen beszámolok :-)
Kedvcsinálónak íme néhány kép:
Kedvcsinálónak íme néhány kép:
Nekem is van, remek egy találmány. Lekvárt és aludtejet is csinál))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésSzerintem is szuper találmány! A tejet én kihagyom, de a lekvár főzésen épp gondolkodom. Ha kapok a héten szedret, akkor erdei gyümölcsös elkészítése a terv.
További szép napot!
Üdv,
Szia! Lekvárt hogy főzöl benne?
VálaszTörlésKöszönettel. Zsu