2012. április 21., szombat

Ananászos gombás pulyka

Hozzávalók:
200g pulykamell, kockára vágva,
1 friss ananász kockára vágva,
150g gomba, szintén kockázva,
fél adag kókusztej konzerv,
1 ek. mandula liszt,
kevés apróra darabolt mandula,
só, bors, bazsalikom.

Egy wok-ban kókuszzsírt hevítettem. Beletettem a kockára vágott pulykamellet, fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam, beletettem az ananászt, és a gombát. Rátettem a tetőt, és hagytam kb. 20 percig együtt őket párolódni. Mikor minden puha volt hozzá adtam egy fél doboz kókusz tejet, pici bazsalikommal fűszerezem, és mandula darabokkal tettem különlegessé. Egy evőkanál mandula liszttel sűrítettem a szószt, mert picit sok, és híg maradt a leve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése