2012. június 15., péntek

Tom kha gai a'la NSP

Hozzávalók:
3-4 db kaffír lime levél
1 citromfű
1 kk őrölt gyömbér (vagy friss is lehet ha épp van otthon)
2 ek citromlé
ízlés szerint chili
só, bors, petrezselyem
100g szeletelt gomba
100g csíkokra vágott sárgarépa
100g csíkokra vágott karalábé
3 ek kókusz krém
300g csirkemell filé

Egy nagy lábosban kókuszzsírt hevítettem, majd fehéredési sütöttem benne a kockára vágott csirkemellet. Ezt követően felöntöttem vízzel, és hozzá adtam a kókusz krémet. Sóztam, borsoztam, bele tettem a kaffír lime leveleket, és a citrom füvet. Ez utóbbit megmostam és a középen bevágtam hogy jobban kijöjjön az íze, s így dobtam bele a levesbe. 

A chili és a petrezselyem is bele került a lábosba. Addig főztem míg a csirkemell majdnem jó lett, és hozzá adta a gombát a vékony csíkokra vágott sárgarépát,  és a karalábét. Mikor ezek is megfőttek, hozzá kevertem a citrom levét. Tettem a tetjére még kevés petrezselymet és már kész is volt. 


Érdekes citromos íze lett a levesnek a citromfűtől, és a kaffír lime levéltől. Egzotikus, rendkívül finom, igazi különlegesség ez a leves. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése