3-4 db kaffír lime levél
1 citromfű
1 kk őrölt gyömbér (vagy friss is lehet ha épp van otthon)
2 ek citromlé
ízlés szerint chili
só, bors, petrezselyem
100g szeletelt gomba
100g csíkokra vágott sárgarépa
100g csíkokra vágott karalábé
3 ek kókusz krém
300g csirkemell filé
Egy nagy lábosban kókuszzsírt hevítettem, majd fehéredési sütöttem benne a kockára vágott csirkemellet. Ezt követően felöntöttem vízzel, és hozzá adtam a kókusz krémet. Sóztam, borsoztam, bele tettem a kaffír lime leveleket, és a citrom füvet. Ez utóbbit megmostam és a középen bevágtam hogy jobban kijöjjön az íze, s így dobtam bele a levesbe.
A chili és a petrezselyem is bele került a lábosba. Addig főztem míg a csirkemell majdnem jó lett, és hozzá adta a gombát a vékony csíkokra vágott sárgarépát, és a karalábét. Mikor ezek is megfőttek, hozzá kevertem a citrom levét. Tettem a tetjére még kevés petrezselymet és már kész is volt.
Érdekes citromos íze lett a levesnek a citromfűtől, és a kaffír lime levéltől. Egzotikus, rendkívül finom, igazi különlegesség ez a leves. Jó étvágyat!
A chili és a petrezselyem is bele került a lábosba. Addig főztem míg a csirkemell majdnem jó lett, és hozzá adta a gombát a vékony csíkokra vágott sárgarépát, és a karalábét. Mikor ezek is megfőttek, hozzá kevertem a citrom levét. Tettem a tetjére még kevés petrezselymet és már kész is volt.
Érdekes citromos íze lett a levesnek a citromfűtől, és a kaffír lime levéltől. Egzotikus, rendkívül finom, igazi különlegesség ez a leves. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése