1 csésze (125 ml) kókuszzsír (vagy ghee)
1,5 csésze (180g) mandula liszt
0,5 csésze (75g) kókusz liszt
2 tk sütőpor
0,5 csésze (125ml) kókusztej
1 tk vanília őrlemény
200g eper
50g áfonya a díszítéshez
50g áfonya a díszítéshez
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. Egy nagy tálban a száraz hozzávalókat összekevertem. Egy másik edényben az olvasztott kókuszzsírt, a kókusz tejet, és a vaníliát kevertem el. Egy pite formát kikentem kókusz zsírral bele öntöttem a pucolt, felezett epreket. Öntöttem rájuk 1-2 evőkanál mézet, és kevés fahéjat. Össze forgattam az epreket. A száraz és a nedves hozzávalókat egybe öntöttem, elkevertem és az eper tetejére egyenletesen rámorzsoltam a mandula tésztát. Morzsa szerű lett a teteje. Betettem a sütőbe és 75 percig sütöttem míg a teteje egyenletes ropogósra sült.
Morzsa torta azért lett mert nem egy szeletelhető torta lesz belőle, hanem morzsás marad. Így utólag a mandulás, kókuszos rész nagyon vastag lett, fele is elég lett volna, az eper pedig gyakorlatilag eltűnt, a sütiben. Más gyümölccsel almával, barackkal is lehet készíteni. Esetleg kókusz krémmel, vagy más gyümölcs mártással kínálható.
Morzsa torta azért lett mert nem egy szeletelhető torta lesz belőle, hanem morzsás marad. Így utólag a mandulás, kókuszos rész nagyon vastag lett, fele is elég lett volna, az eper pedig gyakorlatilag eltűnt, a sütiben. Más gyümölccsel almával, barackkal is lehet készíteni. Esetleg kókusz krémmel, vagy más gyümölcs mártással kínálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése