140g sűrített paradicsom
250ml húslé
1 vöröshagyma, és 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek dijoni mustár
1 tk torma
2 ek alma ecet
1 ek kókuszzsír
2-3 ek xilit
1/2 tk só
1 tk bors
1 tk őrölt kömény
Minden hozzávalót kimértem és egy mennyiségnek megfelelő lábosban feltettem főzni. Kb. 20 - 30 percig kis lángon rotyogott, (közben néha megkevertem) mikor látszott rajta, hogy szép sűrű lett, elzártam alatt a lángot. Kóstolás után picit még fűszereztem, majd egy botmixerrel krémesre turmixoltam. Kész is a csodás paleo és cukormentes barbecue mártás, ami bármilyen sült hús mellé remekül passzol. Hűtőben 1-2 hétig eláll. Szerintem ennyi idő alatt biztos el is fog fogyni :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése