1 kg csirkecomb
A pác:
1 maroknyi friss bazsalikom
1 maroknyi friss metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
só, bors
2-3 ek olíva olaj
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A pác hozzávalóit botmixerrel krémesre kevertem. A csirkecombokat ecsettel bekentem mindenhol a zöld páccal. Egy alufóliával bélelt tepsibe helyeztem őket. A tetejüket lefedtem és kb. 30-40 percig sütöttem így, majd leszedtem a tetejéről a fóliát, és visszatettem őket míg ropogós pirosra nem sültek.
Bazsalikomos pesztós káposztával kínáltam.
Hozzávalók
1/2 fej édes káposzta
1 csésze dió (250 ml)
1/2 csésze kókuszkrém (125 ml)
1 marék friss bazsalikom
1 marék friss metélőhagyma
só, bors
A káposztát robotgép segítségével vékonyra gyalultam. A többi hozzávalót turmixgépben krémesre kevertem, és a káposztára öntöttem. Alaposan elkevertem. Egyszerű és nagyon finom köret! Mindenképp ajánlom, próbáld ki! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése