Hozzávalók:
1 kg pulykanyak
100 g sárgarépa
100 g petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé
1 kis fej vöröshagyma
1/2 zeller
1 kg pulykanyak
100 g sárgarépa
100 g petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé
1 kis fej vöröshagyma
1/2 zeller
3 szál petrezselyemzöld
10 szem egészbors
10 szem egészbors
kevés erős pista
só, bors,
só, bors,
1 húsleves kocka.
A legegyszerűbb, és legkényelmesebb módját választottam a leveselkészítésének. Gyakorlatilag mindent beletettem a lassú főzőbe, és 10 óra alatt alacsony fokozaton megfőztem.
A lassú főző előnye hús leves főzésekor hogy nem lesz habos főző lé, így nem kell leszedni sem, nincs vele macera. Nem lett teljesen átlátszóan tiszta a leves, de ízre mindent vitt.
A hús és a zöldség egyformán megpuhult, de egyik se lett túl főtt. Finom ízletes pulyka nyak leves lett, mintha anyukám készítette volna. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése