~ 2 kg bőrös karaj egészben,
3 szelet bacon,
1,5 ek só,
6-8 szem fokhagyma.
A karajból csontosat sikerült venne. Megmostam, szárazra töröltem, és levágtam a bőrét szép vékonyan.
Középen ketté vágtam a húst. Besóztam.
Azt olvastam hogy kb.1,5 teáskanál kell 1 kg húsra.
Kimértem tehát a só mennyiségét és mindent elosztottam egyenletesen a húson.
Az előző napról maradt egy kis marokkói fűszeres vajam, azt is rákentem, attól lett kicsit piros színe.
A lassú főzőbe beletettem a szelet szalonnákat alulra.
Ráfektettem a húst bőrös felével lefelé.
Ahol ketté vágtam a húst ott szépen megtöltöttem a fokhagyma gerezdekkel, és mivel fokhagymából sosem elég, párat bele dugdostam oldalt is a húsba.
Vizet egyebet nem kell bele tenni, mert magában elég van. Meglásd mikor elkészül mennyi lé lesz alatta. :-)
Szóval rátettem a főző tetejét, és 20 órán keresztül hagytam párolódni, sülni, alacsony (slow) fokozaton.
Míg készült gyakorlatilag egy nap telt el, tehát átaludtunk egy éjszakát, és elmentünk kirándulni, mert este kb. 8-kor kezdtem el főzést.
Másnap mikor haza értünk akkor lett kész.
Meleg, friss szaftos húsra értünk haza. Lekapcsoltam a főzőt, és hagytam hűlni kb. 30 percet. Kiszedtem és szálasra szaggattam az omlós húst. Kicsit öntöztem rá a maradék léből.
Nagyon finom, szuper omlós, szuper ízű lett. Komolyan mondom ilyen finom disznót még nem pipáltam :-)
Bármilyen zöld körettel, esetleg gyümölccsel nagyon finom. Egy darabig nekünk meg is van belőle a húsforrásunk.
6-8 szem fokhagyma.
A karajból csontosat sikerült venne. Megmostam, szárazra töröltem, és levágtam a bőrét szép vékonyan.
Középen ketté vágtam a húst. Besóztam.
Azt olvastam hogy kb.1,5 teáskanál kell 1 kg húsra.
Kimértem tehát a só mennyiségét és mindent elosztottam egyenletesen a húson.
Az előző napról maradt egy kis marokkói fűszeres vajam, azt is rákentem, attól lett kicsit piros színe.
A lassú főzőbe beletettem a szelet szalonnákat alulra.
Ráfektettem a húst bőrös felével lefelé.
Ahol ketté vágtam a húst ott szépen megtöltöttem a fokhagyma gerezdekkel, és mivel fokhagymából sosem elég, párat bele dugdostam oldalt is a húsba.
Vizet egyebet nem kell bele tenni, mert magában elég van. Meglásd mikor elkészül mennyi lé lesz alatta. :-)
Szóval rátettem a főző tetejét, és 20 órán keresztül hagytam párolódni, sülni, alacsony (slow) fokozaton.
Míg készült gyakorlatilag egy nap telt el, tehát átaludtunk egy éjszakát, és elmentünk kirándulni, mert este kb. 8-kor kezdtem el főzést.
Másnap mikor haza értünk akkor lett kész.
Meleg, friss szaftos húsra értünk haza. Lekapcsoltam a főzőt, és hagytam hűlni kb. 30 percet. Kiszedtem és szálasra szaggattam az omlós húst. Kicsit öntöztem rá a maradék léből.
Nagyon finom, szuper omlós, szuper ízű lett. Komolyan mondom ilyen finom disznót még nem pipáltam :-)
Bármilyen zöld körettel, esetleg gyümölccsel nagyon finom. Egy darabig nekünk meg is van belőle a húsforrásunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése