Hozzávalók:
2 és 1/2 fél csésze mandula liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 egész tojás,
2 2k kókusz krém,
pici só,
vanília,
2 púpos evőkanél méz,
1/2 csésze olíva olaj,
1/2 csésze étcsokicsepp.
Előmelegítettem
a sütőt 175 fokra. Elővettem két edényt. Az egyikben a nedves
hozzávalókat beletettem, összekevertem. A másikban pedig száraz
összetevőket kevertem el. Majd a két edény tartalmát mixeltem egybe.
Kicsit keményebb tészta állagot kell kapjunk, ami kicsit morzsálódik.
Belekevertem a csokicseppeket. Utólag ezt lehet elhagyhattam volna, mert
a cseppek nekem nagyon nem keveredtek a tésztával. Bőven elég lett
volna a kész sütik tetejébe nyomkodni őket. Azért igyekeztem egyforma
golyókat gyártani a masszából. Egy tepsibe leterítettem sütőpapírt és a
golyókat kellő távolságba helyeztem rajta, majd mindegyiket tenyérrel
laposra igazgattam. A tésztából maradt csoki cseppeket végül a tetejükön
elosztottam. 15 percig sütöttem a kekszeket. Csuda finom omlós, csokis,
mandulás lett. Majd el is fogyott mind. Vendégségbe alig maradt. Reggel
gyártanom kellett egy újabb adagot :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése