1 egész tojás,
1 vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1/4 tk fahéj,
1/4 tk római kömény,
1/4 tk pirospaprika,
1/2 tk só,
1 ek mandula liszt.
1 kaliforniai paprika (1/2 piros, és 1/2 sárga)
1 kígyó uborka,
3 db koktél paradicsom,
1/2 fej lila hagyma.
omega olaj.
A hagymákat megpucoltam és apró kockára vágtam.
A darált marhahúshoz adtam őket, a fenti hozzávalókkal együtt. Jól összedolgoztam a masszát hogy a fűszerek egyenletesen legyenek benne. Hagytam állni kb. 1 órát.
Ez idő alatt elő lehet készíteni a majdnem görög salátát.
A zöldségeket megmostam, felaprítottam, picit sóztam, és össze kevertem, kevés citromlével, és omega mag olajjal.
Mikor letelt a várakozási idő, azaz a saláta elkészült magára hagytam hogy összeérjenek az ízek, elővettem a húst. Egy serpenyőbe kókuszzsírt hevítettem. Van egy rácsos féle azt vettem elő. Mikor meleg volt a zsír kézzel golyókat formáztam a húsból, és egyesével beletettem a fasírtokat a serpenyőbe,ahol kézzel még le is lapítottam őket. Fedő alatt 15-20 percig sütöttem egy adagot.
Az idő annyi legyen hogy szépen megpiruljanak, ropogósra süljenek. Nekem két adag lett. Az előkészített görög salátával tálaltam. Finom fűszeres, marokkói, egzotikus íze lett a húsnak.
Nekem nagyon ízlett. Próbáld ki te is ha nem félsz az új ízektől. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése