Máktorta:
6 evőkanál mákliszt
1 tk sütőpor
2 - 3 ek méz
vanília őrlemény
Eperkrém:
250g eper
2 avokádó
1 ek méz
2 púpos ek kókuszzsír
Díszítés:
A sütőt bekapcsoltam. Előmelegítettem 175 fokra. Egy 18 cm-es torta formát előkészítettem, úgy hogy kibéleltem az alját sütőpapírral. A tojásokat szét választottam. A fehérjét pici sóval habbá vertem. A sárgáját mézzel, vaníliával fehéredésig kevertem. A sárgájához fokozatosan adagoltam a máklisztet, majd óvatosan bele forgattam a fehérjét. Vigyázva, óvatosan ne törjön össze teljesen a hab. A sütőpapírral bélelt torta formába öntöttem a tésztát, és betettem a sütőbe. 175 fokon 30 percig sütöttem. Mikor kész hagytam hűlni. Ez idő alatt össze állítottam az eperkrémet. Az avokádót meghámoztam, kicsit összenyomtam villával és bedobtam a turmixgépbe. Rászeleteltem az epreket, és hozzá öntöttem az olvasztott kókuszzsírt, valamint a mézet. Bekapcsoltam és habos krémmé kevertem.
Mikor kihűlt a máktorta levettem óvatosan az oldalát. Ehhez késsel körbe vágtam. Kiborítottam fejjel lefelé egy nagy tortás tálra, majd óvatosan, és ügyesen kettévágtam. Az eperkrém ez idő alatt a fagyasztóban pihent. Érdemes betenni kicsit míg a kókuszzsír megdermed és pudingos lesz. A kettévágott torta aljára kentem az eperkrémből, majd szeltem rá epret, és a másik oldalára is tettem a krémből úgy nyomtam össze a két részt. Máktorta+krém+eper+krém+máktorta. :-) A tetejére házilag barkácsolt nyomózsákkal a maradék krém került. Igyekeztem tetszetősen díszíteni a maradék eperrel, és pár szem csokicseppel. Szerintem mennyei lett. Érdemes kipróbálnod! A mák liszt helyettesíthető bármelyik magliszttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése