2012. május 6., vasárnap

Paleo kenyér v2.0


Hozzávalók:

50g mandula liszt,
50g lenmagliszt,
50g napraforgóbél liszt,
5 tojás,
1 cs sütőpor,
1 ek alma ecet,
1 ek xilit,
1 tk só,
1 tk bazsalikom,
120ml olíva olaj,
60ml víz,
2-3 ek kókusztej,
50g omegamag.

Újabb próbálkozás a kenyér készítés terén. 

Ismét kirándulni indultunk a hétvégén, ismét Kinizsi100 felkészülésre adtam a fejem. 

A távot 30-40 km-re terveztük, a szendvics nélkülözhetetlennek tűnt. :-) 

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A száraz hozzávalókat összekevertem. Bele került tehát egy tálba a mandula liszt, a lenmagliszt, a napraforgóbélliszt, a sütőpor, a xilit, a só, a bazsalikom,és az omegamag. Egyenletesen elkevertem a hozzávalókat. 

Egy másik lábosban a nedves hozzávalókat kevertem egyneművé. A tojások, az alma ecet, az olíva olaj, a kókusztej, és a víz került ide. 

Majd a száraz lábosba beleöntöttem a nedves összetevőket és robotgép gyúró fejével készre kevertem a tésztám. 

Egy kenyér sütő formát kókuszzsírral kikentem és bele öntöttem mindet. Betettem a sütőbe és 180 fokon kb. 1 órát sütöttem, közben tűpróbával ellenőriztem megsült-e a közepe. 

Az elkészült szendvicsek is le lettek fotózva. Szerintem nagyon guszták. :-)

2 megjegyzés:

  1. Minek kell bele a xilit? Nem lesz tőle túl édes? Szerinted kihagyhatom?

    VálaszTörlés
  2. Kedves jutkaditka!

    Szerintem jobb ízű lesz tőle, és meglepő de egyáltalán nem lesz édes. Viszont szerintem nyugodtan kihagyhatod! Én még úgy nem próbáltam, de biztosan finom úgy is.

    További szép napot! :-)

    VálaszTörlés