Hozzávalók:
2 csésze datolya (nekem marokkói volt, szép nagy szemű fekete),
2 csésze mandula vagy dió,
2 ek. natúr kakaó por,
1 késhegynyi vanília,
1 narancs héja reszelve,
3-4 ek. kókuszzsír,
2-3 ek. kókuszkrém v. kókusztej,
aprított aszalt gyümölcsök: pl.: aszalt vörös áfonya, meggy, körte,
100 g dió, és mandula vegyesen apróra törve.
A
datolyát kimagoztam, és 1 nappal korábban annyi vízben beáztattam ami kb. ellepte. Vigyázni kell mert a datolya szépen megduzzad, és kikandikál végül a
vízből, úgyhogy legyen a tetején tartalék.
Másnap aprítógépbe tettem a mandulát és/vagy a diót,
összedaraboltam a robotgép S késével, majd kevés áztató lével együtt a datolyát is beletéve egy tészta szerű masszát
kaptam. A tészta töménységét lehet szabályozni attól függően mennyit
teszel hozzá az áztató vízből. Hozzáadtam a többi ízesítőt (vanília, kakaó por, narancs héj, kókusz krém) majd meglangyítottam a kókuszzsírt és azzal is jól összekevertem, a végén pedig fakanállal
bele forgattam az egyforma kockára vágott aszalt gyümölcsöket és az aprított diót, mandulát.
Folpackkal
kibéleltem egy gyümölcs kenyér formát, és bele kanalaztam a masszát.
Betettem a hűtőbe és alig vártam másnap hogy felvághassam. Isteni
gyümölcskenyér lett belőle, aminek a masszája olyan mint a gesztenye
püré. Másodszorra elkészítve már rumot is tettem a tésztába, akkor lett tökéletes
az gesztenyekrém illúzió. Ekkor viszont lágyabb is maradt a tésztája, több mag örlemény mehetett volna bele, vagy több kókuszzsír. A keménység ugyanis a hozzáadott kókusz zsír mennyiségével szintén
szabályozható. Jó kísérletezgetést! :-) Váljék egészségetekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése