Kezdjük a házi majonézzel. Nem igazán szeretem a bolti adalék anyagokkal teli cukrozott majonézeket, így ha alkalmam van rá frissen készítem.
Majonéz hozzávalói:
3 tojássárgája,
1 ek. mustár,
1,5 dl omegamag olaj (vagy olíva),
citromlé,
xilit,
só, bors,
bazsalikom (vagy egyéb zöld fűszer ízlés szerint, de el is hagyható),
2 gerezd fokhagyma.
A 3 tojás sárgáját felvertem az 1 ek mustárral. kb. 3-4 perc alatt
habos állagú lett. (szerencsére ehhez nekem egy hiper-szuper robotgépem van,
így nem kellett folyamatosan a kézi habverőt tartanom) Fokozatosan
hozzá adtam az omegamag olajat. Eleinte csak cseppenként, majd növelve a mennyiséget. Mikor az összes olajat beleöntöttem, ízesítettem citromlével,
1-2 ek, kinek hogy ízlik, sóval, borssal, bazsalikommal fűszereztem és bele nyomtam 2 gerezd
fokhagymát.
Tojássaláta elkészítése:
Tojássaláta elkészítése:
8 db tojás,
3 ek majonéz.
A tojásokat megfőztem, megpucoltam, majd nagy lyukú reszelőn
lereszeltem. A majonézzel összekevertem, és míg elkészítettem a sült
húst betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
1 kg csirkemell,
a pác hozzávalói:
2 ek omegamag olaj,
1 kk só,
1 tk hot madras curry,
2 ek méz,
2 ek omegamag olaj,
1 kk só,
1 tk hot madras curry,
2 ek méz,
4 db alma.
A csirkemelleket megmostam, szárazra töröltem, és egyforma kockára vágtam. Egy kisebb tálban a pác hozzávalóit összekevertem, utána beleforgattam a kockára vágott húsokat. Ekkor jó lett volna
hagyni összeérni az ízeket hűtőben pár órát, de erre most nem volt időm, így egy
serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, és elkezdtem sütni a húst. Míg sült az almákat meghámoztam, és szintúgy kockára vágtam. 10 - 15 perc után
mikor átsült a hús, kivettem egy tálra, és a serpenyőben maradt fűszeres
kókuszzsírba beletettem a kockára vágott almákat, 5-10 percig
pirítottam őket. A sült húst, sült almát a tojás salátával tálaltam.Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése