Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
csíkokra vágva,
- a páchoz: 3 ek olíva
olaj, 2 ek balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk piros paprika, pici vanília, 2
ek méz
3 db narancs,
10 db fekete olíva,
bazsalikom,
só, bors.
Reggel
a pác hozzá valóit összekevertem, a fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomtam, és
azt is hozzá adtam. A csirkemellet a pácba tettem, majd ment be fél napra a
hűtőbe. Este egy kerámia serpenyőben isteni kókusz illatú kókuszzsírt
hevítettem, majd beletettem a pácolt csirkemellet, és 10 - 15 percig sütöttem,
hogy szépen megpiruljon, és a méz a balzsam ecettel karamellizálódjon. Míg sült
a hús lehámoztam a narancs héját, és kifiléztem. Kisebb kockákra vágtam. A
narancslé tessék vigyázni, az se vesszen kárba, mehet a narancsok közé. Mikor
megsült a hús összekevertem az olívával, és a narancs kockákkal. Letakartam
alufóliával pár percig hogy a narancs picit átmelegedjen (addig elmosogattam :-))
Végül a tetejét megszórtam bazsalikommal. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése