2012. július 10., kedd

Kakukkfüves sülthús



Hozzávalók:
sok-sok színes zöldség: pl. kaliforniai paprika, cukkini, paradicsom, lila hagyma, vöröshagyma
kakukkfű, só bors
olíva olaj
húspác:
  2 ek mustár
  3 ek olíva olaj
  1 ek tandori fűszerkrém
  kevés citromlé
  1 citrom reszelt héja
  kakukkfű
  só, bors

A zöldségeket egész egyszerűen befűszereztem és elegyengettem egy nagy serpenyőben. Tetejükre egymás mellé fektettem a páccal egyenletesen bevont hús szeleteket, melyeket előtte igyekeztem minél vékonyabbra kiklopfolni. 180 fokon kb. 1 órát sütöttem fóliával a tetején, majd levettem és pirosra grilleztem a tetejét. A zöldség ennyi idő alatt krémesen puha lett, talán a kelleténél jobban is megpuhultak, de nekem ez a krémesség pont bejött, szóval nagyon ízlett.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Black Mamba!
    én mára készítettem el egy ebből inspirált ebédet és csak beugrottam megköszönni a tippet! elképesztően nagy segítség ilyen hús-és-köret, minden megsül egyszerre magától receptet olvasni, hiszen annyi minden másra is kell még idő ételkészítésen kívül.
    jó pihenést!
    Bogyó

    VálaszTörlés