2012. július 10., kedd

Citromos, kapros kacsacomb paleo rízzsel



A kacsa elkészítése:

olíva olaj
citromlé
citromhéj
kapor
fokhagyma

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A fenti hozzávalókból pácot készítettem, majd a húst egyenletesen bevontam vele. Kb. 1 órát alufóliával lefedve sütöttem míg meg nem puhult, majd 30 perc következett nélküle.

A rizs elkészítése:

1 fej karfiol
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszzsír
petrezselyem

A karfiolt megmostam, rózsákra szedtem, majd késes robotgépben morzsásra aprítottam. Egy wok serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, megpároltam rajta a kétféle apró kockára vágott hagymát, majd rá öntöttem a karfiol rizst, sóztam, borsoztam, és 5-10 percig tovább sütöttem közepes lángon. A végén friss petrezselyemmel szórtam meg. Az eredmény valóban teljesen rizs szerű lett. Nagyon finom, egészséges köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése