2012. július 10., kedd

Erdei gyümölcsös sacher torta



Hozzávalók:
(24 cm-es tortaformához)

A tésztához:
2 ek mandulavaj
4 ek xilit
80g kakaópor
120g kókusz zsír
300g mandulaliszt
1 tk sütőpor
6 tojás
1 tk vanília
4 db sárgabarack


A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban összekevertem, a sárgabarackokat előtte turmixoltam, majd a nedves részhez adtam. A két tál tartalmát aztán össze öntöttem és alaposan elkevertem. Sütőpapírral kibélelt torta formába öntöttem a tésztát, és kb. 35 percig sütöttem, míg a tűpróba megfelelő eredményt hozott :-)

Míg hűlt a tészta, elkészítettem az áfonya lekvárt:
100g aszalt áfonyát (1 órára vízbe áztatva)
50g aszalt meggyet (1 órára vízbe áztatva)
50g friss meggyet (mag nélkülit) össze turmixoltam.





A kókusz krém:
Kókusz reszeléket, mézet turmixoltam össze kókusz krémmel, úgy hogy krémes sűrű maradjon az állaga. 

A kihűlt tortára elsőként az áfonya lekvárt kentem, majd a tetejére a kókusz krémet. Az egészet végül bevontam csokimázzal.

A csokimáz:
100g étcsoki
50g kókusz zsír
40g xilit

A fenti hozzávalókat gőz fölött megolvasztottam, és két ütemben a tortára kentem. Azért két ütemben mert kánikula volt itthon, így a tetejére kent első réteg után betettem picit a hűtőbe a tortát, majd 5-10 perc múlva folytattam a csokimázolást. 


Finom, csokis, kicsit tömény, gyümölcsös torta lett, így a tetejére még tettem az éppen itthon lévő gyümölcsökből. Áfonya, málna, szeder került rá, és mondhatom remekül passzoltak a csoki torta többi hozzávalójával. Különösen a málna!!!! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése