A tésztához:
2 ek mandulavaj
4 ek xilit
80g kakaópor
120g kókusz zsír
300g mandulaliszt
1 tk sütőpor
6 tojás
1 tk vanília
4 db sárgabarack
A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban összekevertem, a sárgabarackokat előtte turmixoltam, majd a nedves részhez adtam. A két tál tartalmát aztán össze öntöttem és alaposan elkevertem. Sütőpapírral kibélelt torta formába öntöttem a tésztát, és kb. 35 percig sütöttem, míg a tűpróba megfelelő eredményt hozott :-)
Míg hűlt a tészta, elkészítettem az áfonya lekvárt:
100g aszalt áfonyát (1 órára vízbe áztatva)
50g aszalt meggyet (1 órára vízbe áztatva)
50g friss meggyet (mag nélkülit) össze turmixoltam.
50g aszalt meggyet (1 órára vízbe áztatva)
50g friss meggyet (mag nélkülit) össze turmixoltam.
A kókusz krém:
Kókusz reszeléket, mézet turmixoltam össze kókusz krémmel, úgy hogy krémes sűrű maradjon az állaga.
A kihűlt tortára elsőként az áfonya lekvárt kentem, majd a tetejére a kókusz krémet. Az egészet végül bevontam csokimázzal.
A csokimáz:
100g étcsoki
50g kókusz zsír
40g xilit
A fenti hozzávalókat gőz fölött megolvasztottam, és két ütemben a tortára kentem. Azért két ütemben mert kánikula volt itthon, így a tetejére kent első réteg után betettem picit a hűtőbe a tortát, majd 5-10 perc múlva folytattam a csokimázolást.
Finom, csokis, kicsit tömény, gyümölcsös torta lett, így a tetejére még tettem az éppen itthon lévő gyümölcsökből. Áfonya, málna, szeder került rá, és mondhatom remekül passzoltak a csoki torta többi hozzávalójával. Különösen a málna!!!! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése