Biztosan te is találkoztál már sok helyen a nyers étkezést követő receptek között az un. zöld turmixszal. Már nagyon rég óta szemeztem vele, de valahogy a zöld levél nyers fogyasztása kicsit érdekesnek tűnt. Nemrég csak rávettem magam (és a párom :-)) reggeli gyanánt egy kóstolásra. Elsőként egy banán, őszibarack, spenót hármassal kezdtünk.
Ez úgy készült, hogy 3 db banánhoz, 3 db őszibarackot turmixoltam, majd egy marék friss spenóttal, kevés mézzel, és extrának 100ml kókusz tejjel megbolondítottam. Saját ízlés szerint adható hozzá víz, ki sűrűbben, ki hígabban szereti a turmixokat ezzel lehet játszani.
Ez úgy készült, hogy 3 db banánhoz, 3 db őszibarackot turmixoltam, majd egy marék friss spenóttal, kevés mézzel, és extrának 100ml kókusz tejjel megbolondítottam. Saját ízlés szerint adható hozzá víz, ki sűrűbben, ki hígabban szereti a turmixokat ezzel lehet játszani.
És milyen lett az eredmény??? Finom!!!! Meglepő, de tényleg ízletes:-) Kissé érződik a spenót, de csak leheletnyit, inkább a banán, és a barack dominál. Azóta már megszületett a banán+sárgadinnye+spenót kombó is, ami hasonló sikert aratott.
S hogy miért jótékony ez a turmix? Victoria Boutenko (a nyers táplálkozási irányzat egyik úttörője) szerint az alábbi előnyök mindenképp megállják helyüket:
- rendkívül táplálóak,
- könnyen emészthetőek,
- a zöld turmixok a gyümölcs levekkel ellentétben, tökéletes tápanyagok, mivel rostokat is tartalmaznak. A rostoknak fontos szerepe van a kiválasztó szervrendszer működésében,
- a klorofill molekula hasonlóságot mutat az emberi vér molekuláival. Dr. Ann Wigmore kutatásai szerint a klorofill fogyasztás felér egy vérátömlesztéssel,
- egyszerűen elkészíthetőek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése