A hosszú hétvégét Horvátországban, Pag szigetén töltöttük. Remek idő volt, kánikula mondhatni. Ámbár az itthoni fülledtség ott nem volt érezhető. Sátoroztunk, kempingeztünk, pihentünk. Szuper volt :-)
Mikor így augusztusban eljutunk déli tengerhez mindig füge lázban égek. Imádom a friss fügét. Ha tehetem minden nap eszem, mert itthon sajnos nem igen lehet kapni.
Nagy ritkán tescoban láttam már de ízre elbújhat a friss kintitől. Haza felé mikor indulunk mindig betárazok belőle, hogy legyen még pár napig elcsemegézni.
Ebből merítettem ötletnek az alábbi tortát, vagy pitét. Illetve a szezonális gyümölcs, őszibarack került még hozzá hirtelen ötlettől vezérelve. Isteni finom lett!!!! És akár más gyümölccsel is lehet próbálkozni.
A tészta hozzávalói:
2 bögre mandulaliszt
1/2 bögre kókuszzsír
2 tojás
vanília aroma
2 ek méz (xilit)
Sütőpapírral kibéleltem egy 24 cm-es torta formát, majd bekapcsoltam a sütőt, és 180 fokra előmelegítettem. A fenti hozzávalókat összekevertem és a sütőpapírral bélelt torta formába egyenletesen elnyomkodtam, úgy hogy körbe legyen valamennyi pereme. Betettem a sütőbe, míg elkészítettem a gyümölcs tölteléket.
A gyümölcs krém hozzávalói:
2 nektarin
2 körte
friss füge a tetejére
friss füge a tetejére
1 ek mandulaliszt
1 ek méz
1 kk fahéj
1 tojás
Mindent beletettem a robotgépbe és össze aprítottam egynemű krémmé. A fenti gyümölcs krémet bele öntöttem a torta közepébe és vissza toltam a sütőbe.
Egy további nektarint és fincsi friss fügéket mostam, majd szeleteltem. Kivettem ismét a pitét, és elosztottam a tetején a gyümölcsöt.
kb. 30 percig sütöttem, majd kevés mézzel bekentem a gyümölcsök tetejét és azzal is sütöttem 10 percig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése