2012. augusztus 31., péntek

Rakottkel paleo módra




Hozzávalók:
1 fej kínai kel (vagy kelkáposzta)
1 kisebb fej karfiol
500g darált pulykacomb
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors (ízlés szerint pirospaprika)
kókuszzsír

A kínai kel és a karfiol kivételével a fenti hozzávalókból pörköltöt készítettem. (Hagymákat kókuszzsíron pároltam, majd rá öntöttem a darált húst, sóval, borssal ízesítettem, és 20 perc párolás után zsírjára sütöttem)





Közben egy nagy lábosban vizet tettem fel sóval és kömény maggal ízesítve. Mikor felforrt bele tettem a kínai kel leveleket, melyeket előtte alaposan átmostam és lecsepegtettem. 2 percig (maximum!) főztem és hideg vízbe szűrtem őket.

A karfiolt kevés (1-2 evőkanál) kókuszzsírral össze turmixoltam. Ez lesz majd a rizs helyettesítője. Ha van otthon kókusz krém, az is kerülhet bele, de sajnos az nekem most elfogyott.



Már csak az összeállítás van hátra.

Elővettem egy nagy tepsit. Kibéleltem sütőpapírral. Szépen ellapogattam rajta a kel levelek felét, figyelve rá hogy mindenhova jusson. Ráöntöttem a darált húst és a tetejére a karfiol darát elosztottam. A maradék kelkáposzta levelekkel befedtem a tetejét és reszeltem rá kevés sajtot. 


180 fokon kb. 45 percig sütöttem, míg a teteje arany barna nem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése