2012. november 28., szerda

Töltött - göngyölt pulykamell

Hozzávalók:

4 nagy szelet pulykamell,
só, bors,
kókuszzsír
1 vöröshagyma
100g gomba
100g spenót
szeletelt bacon

Egy serpenyőben kókuszszírt hevítettem, majd megpároltam benne a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzá adtam a kockára vágott gombát, és pár perc után mehetett hozzá a spenót is, sózta, borsoztam. Mikor össze esett elzártam gázt, és a pulyka szeletekre elosztotta a tölteléket. Felgöngyöltem őket, és hogy ne essenek szét, baconnal fogtam össze a szeleteket. 1 órát sütöttem 175 fokon lefedve, majd 30 percet pirítottam 200 fokon.


2012. november 13., kedd

pppppaleopizza (padlizsánból)



Ismét elkészítettem a padlizsán alapú pizzát. Lereszeltem két padlizsánt nyersen, kinyomkodtam a levét, majd adtam hozzá 1/2 csésze lenmaglisztet, és ugyanennyit mandula lisztet, 2 evőkanál kókuszzsírt, és 2 db tojást. Sóztam, borsoztam és alaposan összegyúrtam tészta szerűnek kell lennie. Ha kicsit folyós mehet bele még lenmag liszt, ha kicsit kemény akkor tehető hozzá még tojás. Ez függhet az alapanyagoktól, lisztek fajtájától. 


Zsírpapírral bélelt pizza formában szépen elegyengettem a tésztát, és betettem sülni 20 percre. Ekkor kivettem és megfordítottam, egy másik zsírpapírra, lefejettem a hátáról az első zsírpapírt, majd vissza tettem sülni 10 perce. Ezt követően jöhettek rá a feltétek. Majd 180 fokon ropogósra pirítottam a pizzát. Nekem nagyon ízlik ez a fajta tészta, főleg hogy padlizsán az alapja.

Töklámpás :-)

Trópusi gazpacho


Hozzávalók:

1 ananász pucolva, kockára vágva
2 mangó hámozva, kockára vágva
kókusztej ízlés szerint
kevés kókusz reszelék (el is hagyható)
xilit ízlés szerint 


A hozzávalókat turmix gépbe tesszük, és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Alaposan össze turmixoljuk, majd jól behűtve tálaljuk. Mennyei, egzotikus, pina colada leves :-) csak a rum maradt ki belőle, de bevállalósak, és persze felnőttek kiegészíthetik vele!


Expressz csirkesaláta

Vacsora ötlet gyanánt íme egy gyors recept. :-)

200g csirkemell
só, bors, oregánó, kókuszzsír
1-1 kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld)
200g galambbegy saláta
2-3 alma alma
100g kesudió

Csirkemellet szeleteltem, grilleztem. Fűszereztem pici sóval, fokhagymával, és egy fajta zöld fűszerrel. Saláta ágyon tálaltam, ami nem más mint galambbegy saláta alapon, sült zöldség, pirított kesudióval. A zöldségeket kevés kókuszzsíron megpirítottam, tettem hozzá kockára vágott almát is.


2012. október 30., kedd

Narancsos csirke

Igyekszem a minél egyszerűbb recepteket megtalálni, és lassan a kevesebb hozzávalók elvét is követem, hogy az ízek önmagukban tudjanak érvényesülni. A minimalista recepteket szeretem. Ez is ilyen.

Vettem 4 szelet csirkemellet. Összekevertem 2 narancs levét 1 ek mézzel, bele nyomtam 2 gerezd fokhagymát, kicsit sóztam, majd bepácoltam ebbe a húst. Vártam kb. 1 órát majd betettem a páclével együtt az egészet egy jénaiba, és megsütöttem. Először lefedve kb. 30 percet, majd levettem a tetejét úgy sült ropogósra. A narancsos mézes szósz a végére teljesen elfőtt és ragacsos ropogós lett a hús. Mondjuk szerintem kicsi túl sütöttem, de volt ellenvélemény is miszerint így lett az igazi :-)



Grill zöldséggel fogyasztottuk. 

(ha nem sütöd el a szószt rajta akkor abból a zöld köretre vagy amivel épp fogyasztod bátran tegyél)

2012. október 27., szombat

Fügés, mézes csirkesaláta

Hozzávalók:
1 csomag madárbegy saláta
200g gomba nagyobb kockára vágva
200g csirkemell filé csíkokra vágva
kókuszzsír
só, bors, friss petrezselyem
friss füge

Mézes mustáros öntet:
méz, mustár, omega mag olaj, citromlé, pici só, bors, kevés kókusz krém



Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítettem,s mikor elég forrónak találtam bele dobtam a csíkokra vágott csirkemellet, enyhén sóztam, borsoztam, hozzá kevertem az apróra vágott petrezselymet és nagy lángon készre pirítottam. Kimertem a tálból a húst, majd a kockára vágott gombát dobtam bele. Szintén nagy lángon megsütöttem, kicsit sóztam közben. Elkészítettem az öntet. Bevallom kóstolgattam, nem szégyen az :-) Az arányokra mindenkinek egyénileg kell rájönnie, ez ízlés dolga.


A madárbegy salátát megmostam, kicentrifugáztam a saláta szárítóban és összekevertem az öntettel. Tálra tettem és a tetejére halmoztam a többi hozzávalót.