600g totu
5 tojás
2 rk méz
vanília, citromlé, citrom reszelt héja
2 ek mandula liszt
150g mazsola
1 tk sütőpor
A tojásokat ketté választottam. A sárgáját felvertem a mézzel szép habosra (kb. 3-4 perc kell míg jó lesz) kevertem, majd a fehérjét pici sóval kemény habbá vertem. A sárgájába bele kevertem ezt követően a sütőport, a mandula lisztet, a citrom levét, és héját a vaníliát, a mazsolát, és végül a totuval is alaposan elkevertem.
A tojásfehérje habot több részletben adtam hozzá, és egyre inkább vigyáztam, hogy ne törjem össze. Kókusz zsírral kikent torta formába öntöttem, és 175-180 fokon barnulásig sütöttem.
A tojásfehérje habot több részletben adtam hozzá, és egyre inkább vigyáztam, hogy ne törjem össze. Kókusz zsírral kikent torta formába öntöttem, és 175-180 fokon barnulásig sütöttem.
Nekem abszolút rizskochra hasonlított, de gyakorlatilag azért ez egy túró torta. Azt gondolom meg kell kóstolni és akkor mindenki el tudja dönteni :-). Picit talán az én szájízemnek száraz lett, ezért lehet hogy érdemes esetleg legközelebb kevés kókusztejet a tésztához tenni, vagy mártással kínálni.
Az első képen nekem turmixolt eper+nyírfacukor az öntet.
Az első képen nekem turmixolt eper+nyírfacukor az öntet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése