2012. szeptember 24., hétfő

Almatorta (nyers)






Hozzávalók, 18 cm-es formához:

1. réteg:
1/2 csésze őrölt aranylenmag
1/2 csésze 2-3 órára áztatott datolya
kevés kókusz reszelék

2. réteg:
reszelt alma
útifűmaghéj (kb. 1-2 ek.)

3. réteg:

1/2 csésze lenmagliszt
1/2 csésze 2-3 órára áztatott datolya
kevés kókusz reszelék
2 ek. kakaó

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a torta, s alma helyett akár más gyümölccsel (pl.: szilvával, fahéjjal, banánnal, barackkal, stb.) is lehet variálni. Nálunk olyan gyorsan elfogyott, hogy bizony én már a szilvás verziót is kipróbáltam. :-) 



A recept annyi csupán, hogy a fentieket összekevertem, és folpackkal kibélelt formába nyomkodtam a rétegeket egymás után, aztán már csak várni kellett türelmesen, hogy kicsit szikkadjon a hűtőben és végre fel lehessen  vágni. 


Könnyű, friss, gyümölcsös, abszolút nem édes finomság. Jó étvágyat!



1 megjegyzés: