
Elsőként tisztázzuk is egyből hogy a kókuszolaj a kókuszzsír, sőt a kókuszvaj is ugyanaz. 24 C fokon olvad, tehát alatta fehér színű zsír, felette átlátszó olaj.
Én pl. sokszor jártam már úgy, hogy egyik nap sütöttem főztem, és benne hagytam a kanalat a kókuszolajban. Nem is kell folytassam, ugye, hogy másnapra megdermedt megszilárdult kókuszzsír lett belőle, és a kanál bizony oda kötött. Nagyon nem szép lett az egész mikor kiszedtem, nem volt gusztusos.

Kivettem őket és áttettem egy dobozba, olyanba amiben elférnek a hűtőben is. Nekem már ott sorakoznak szépen szemenként tudom őket felhasználni. Benyúlok a hűtőbe és egy szívecskét vagy kockát bedobok a serpenyőbe pl.. Szerintem ez szuper ötlet, próbáld ki te is.
Plusz még egy infó a minőségről, hogy tudd melyiket válaszd, és tudj választani ár/érték szempontjából.
A kókuszolaj lehet hidegen sajtolt = szűz, vagy finomított. A hideg sajtolás előnye, hogy az olaj értékes összetevői nem károsodnak és nem keletkeznek káros transzzsírsavak sem.
Ugyanez nem mondható el a finomított kókuszolajról,
amely amellett, hogy gyengébb minőségű alapanyagból készül - általában
a kókusz szárított húsából (copra) olvasztják - a finomítás során
elveszti minden előnyös tulajdonságát
.

Miről ismerhető fel?
A szűz kókuszolaj finom kókusz illatot áraszt, és ez intenzíven érezhető mikor melegíted, vagy serpenyőben elkezded olvasztani. Sajnos ez a drágább. Ehetünk belőle napi 2-3 evőkanállal akár csak immunerősítés céljából (baktérium-, gomba-, vírusölő hatású)
A finomított általában olcsóbb, és nincs kókusz illata sem. Én mindkettőt próbáltam. Finomítottal kezdtem, de mióta rátaláltam a szűz verzióra mást nem veszek. Mikor beteszem a serpenyőbe az egész lakásban szétárad a kókusz isteni illata. Nagyon finommmmm. Én ezt javaslom. Szerintem válaszd te is ezt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése