2012. április 22., vasárnap

Marcipános kiwitorta

Tészta:
200g mandula liszt,
200g datolya, magozva, áztatva,
1 ek kakaó,
2 ek olvasztott kókuszzsír.
Kiwi krém
3-4 kiwi,
1 ek méz,
1 avokádó,
1 ek útífű maghéj.
Marcipán
200g mandula, héj nélküli, áztatva,
2 ek méz
1 tk meggymagbél liszt.
Gyakorlatilag valamennyi hozzávalót össze kell turmixolni. A tészta alapot robotgépben elég kikeverni, vagy csak a datolyát turmixolni, és kézzel össze keverni a mandula liszttel. 

A kiwi krém, és a marcipán turmixban egymás után elkészíthető. 

A marcipán a meggymagbél liszttől igazán hasonlít a eredeti marcipánhoz. Aki szereti ajánlom szerezzen be ilyen liszt félét. Alig kell belőle, és szuper ízt kapunk. 

Az össze turmixolt rétegeket egy folpackkal kibélelt torta formába kell nyomkodni. Elsőként a tészta alap jön, aztán a kiwi krém. Olyan  kis puding állagú lesz az útifűmaghéjtól, mert a kicsit kocsonyásít. A tetejére került a marcipán réteg, de az kicsit híg maradt. Lehet nem kellett volna csak a fele mandulát áztatni, a másik felét simán kellett volna hozzá adni. 

Azért így is elfogyott, nekem pl. kimondottan tetszett hogy a felső réteg krémesebb maradt.


 A marcipán krémből maradt egy kevés. Gyümölccsel együtt nagyon finom lett. 


A rétegeket külön-külön is megéri elkészíteni. Csak a kiwi krém is finom, kiwi puding lesz belőle. Legközelebb ha marad kiwi biztosan így készítem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése