200g mandula
liszt,
200g
datolya, magozva, áztatva,
1 ek kakaó,
2 ek
olvasztott kókuszzsír.
Kiwi krém
3-4 kiwi,
1 ek méz,
1 avokádó,
1 ek útífű
maghéj.
Marcipán
200g
mandula, héj nélküli, áztatva,
2 ek méz


A kiwi krém, és a marcipán turmixban egymás után elkészíthető.
A marcipán a meggymagbél liszttől igazán hasonlít a eredeti marcipánhoz. Aki szereti ajánlom szerezzen be ilyen liszt félét. Alig kell belőle, és szuper ízt kapunk.
Az össze turmixolt rétegeket egy folpackkal kibélelt torta formába kell nyomkodni. Elsőként a tészta alap jön, aztán a kiwi krém. Olyan kis puding állagú lesz az útifűmaghéjtól, mert a kicsit kocsonyásít. A tetejére került a marcipán réteg, de az kicsit híg maradt. Lehet nem kellett volna csak a fele mandulát áztatni, a másik felét simán kellett volna hozzá adni.
Azért így is elfogyott, nekem pl. kimondottan tetszett hogy a felső réteg krémesebb maradt.

A rétegeket külön-külön is megéri elkészíteni. Csak a kiwi krém is finom, kiwi puding lesz belőle. Legközelebb ha marad kiwi biztosan így készítem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése