2012. május 11., péntek

Tripla csokis muffin


Rég ettünk már édességet, és szerettem volna valami szuper finomat, és péntek lévén extra gyorsat készíteni. Imádom a csokit, a csokis sütiket, és a kókusz is a gyengém. Csoki cseppjeim még maradtak a múltkori bevásárlásból, így a csokis kókuszos muffin jó ötletnek tűnt. Hogy még legyen valami hab is a tortán vagy jelen esetben a muffinon, csoki krémmel gazdagítottam.

Hozzávalók:
 
kb. 5 ek kókuszzsír,
2 ek méz,
6 egész tojás,
1 ek vanília,
pici só,
80g kókusz liszt,
3 ek kakaó,
fél csomag sütőpor,
3 ek kókusztej,
csokicseppek opcionálisan.


Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. 

A kókuszzsírt megolvasztottam, kikentem a muffin formákat vele, majd a többi a nedves hozzávalóval - azaz a tojással, mézzel, vaníliával - ügyesen elkevertem. 

Egy másik edényben a száraz összetevőket elegyítettem  egymással. Végül pedig a kettőt összeöntöttem, gyorsan megkevertem, mert bizony ezek a maglisztek gyorsan felveszik a nedvességet, azaz rohamos tempóban sűrűsödnek, igyekezni kell tehát az össze dolgozással. 

A csokicseppeket is hozzá öntöttem, és igyekeztem szép arányosan elosztani benne. 

A muffin formákat közelebb hoztam és evőkanállal elosztottam bennük a tésztát. 2x6 darabos formába elegendő lett nekem a mennyiség. Betettem a sütőbe és 15 percig sütöttem a muffinokat. 


Ez idő alatt csokikrémet készítettem hozzá. Volt pár darab kissé régi avokádóm, plusz két túlérett banánom. Megpucoltam őket, és bele daraboltam mindkettőt a turmix gépbe. 

Hozzá adtam kevés xilitet (a mennyiség egyéni ízlés kérdése, tulajdonképpen a banán is elég édessé teszi, akár el is hagyható), 1-2 evőkanál kókusz tejet. 

Erre azért volt szükség mert csak nem akarta a turmixgépem megkeverni a krémet, próbáltam egy műanyag lapáttal nyomkodni lefele, de valahogy nem akart megoldódni a helyzet, így elfogyott a türelmem, inkább adtam hozzá kevés kókusz tejet. Finom, csokis krém született eredményül.

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jól néz ki ez a muffin, bocs, de nem sok az 5 evőkanál
    kókuszzsír?
    Én sokallom, még akkor is, ha 6 tojás van benne.
    Meg szeretném sütni...csak az arányok valahogy....
    Köszi.

    VálaszTörlés