2012. augusztus 15., szerda

Áfonyás csirke


Hozzávalók:
6 db csirkecomb

Áfonyás mártás:
1 csésze áfonya
2 ek balzsam ecet
2 ek méz
4 gerezd fokhagyma kockázva
1 fej vöröshagyma kockázva
só, bors, chili



Egy kisebb serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, majd megpároltam benne a  vörös és a fokhagymát. Ezt követően hozzá adtam a többi alkotó elemét a mártásnak, és kb. 15 perc alatt össze főztem. Közben a csirke combokat megmostam, megtisztítottam, és ez alkalommal a bőrétől is megszabadítottam mindet. 

Egy jénai tálba egymás mellé helyeztem őket és ráöntöttem az áfonyás mártást. Lefedtem a tetejét és 180 fokos sütőben, kb. 45 percig sütöttem, majd a tetejét levettem a jénairól, és további 15 percig rápirítottam. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése