2012. március 25., vasárnap

Paleo Cappuccino



A paleo táplálkozás híveként sokszor szembe találom magam az étkezések terén megoldandó problémákkal, pl. mit mivel helyettesítsünk hagyományos ételek elkészítésénél. Ilyen a reggelikávétejszínnel témaköre is. Mert bevallom én (paleo ide vagy oda :-)) bizony nem igazán tudom tejszín nélkül meginni a kávét. Próbáltam már sok alternatívát mandula tejet, kókusz tejet a tejszín helyett, de valahogy egyik se lett a kedvencem. Aztán a minap elmentünk egy paleo alapanyag beszerző körútra és újdonságként láttam a mandula krémet (vagy pépet). Bevallom kicsit idegenkedtem tőle, mert olyan barnás színe volt, és állagra sűrű, mint a kókuszzsír. Kóstolónak azért bevállaltunk belőle egy fél kilót nosza meglátjuk mit alkotunk belőle. Instrukcióként mondták hogy süteménybe finom, és akár mandula tejet is készíthetek belőle. Ízre amúgy inkább natúr, picit édeskés, mandulás. Ma tehát nagyon izgatottan próbáltam hát rá miként alakul belőle (a barnás sűrű izéből) egy tej szerű ital. Betettem hát turmix gépbe felöntöttem vízzel, és gondoltam indul a mandula :-) Valóban tejszerű lett az eredmény de nem lett teljesen fehér, és nekem picit íztelennek is tűnt, így hát volt kinyitva kókusz krémem, picit adtam hozzá. Isteni lett! Ízre és állagra is tökéletes tej helyettesítőt hoztam össze. Ráadásként még tuti habos is lett a turmixolás után. A kávéval pedig extra habos paleo cappuccino lett az eredmény. Nagyon ízlett mindkettőnknek. Javaslom próbáljátok ki ti is. (a maradék a hűtőben landolt, holnap reggel ezzel isszuk már a kávét, viszlát tejszín!)

1 megjegyzés:

  1. Szia BlackMamba! Megírnád, hogy milyen márkájú mandula krémet (vagy pépet) vásároltál?!

    Köszönöm

    VálaszTörlés