2012. március 26., hétfő

Érdekesség: Paleo gyorsétterem nyílik Dániában


  
Thomas Rode Andersen a kőkorszaki séf éttermében kenyérmentes hotdogokat és pizzákat kínál! 

Hot dogok és pizzák kerülnek a menübe, és nem lesz kenyér, se tészta; csak hús, halak, bogyók és zöldségek lesznek, nem lesz keményítő, finomított cukor vagy tejtermék. 

A kenyér az ördög, mondja Thomas Rode Andersen, aki megalkotta az első gyorséttermi menüt Paleo módon. Andersen bízik abban, hogy kifőzdéje, ami heteken belül megnyílik Koppenhágában, ösztönözni fogja az embereket, hogy próbáljanak ki egy egészséges alternatívát az általános gyorséttermek helyett.

A menü többek között meat-zát tartalmaz, ami lényegében egy húspizza, amire feltétként paradicsom, gomba, petrezselymet (továbbá bármi ami hagyományos pizzára) kerül . A hotdog esetében, a kolbász, póréhagymákkal egy tojás alapú tortilla-ba kerül. A menüben pl. arra használja az érett körtéket, hogy megédesítsék a pudingokat. 

Andersen szereti a kihívást, hogy paleo szabályok figyelembe vételével kell főzzön modern ételt. Azt mondja, hogy elege van abból, hogy a kőkorszaki-séfként ismerik, de tudja, hogy neki kötelessége  népszerűsíteni ezt a diétát, mert úgy véli túl sok ember él úgy a világban, hogy közben pokli kínokat él át.

A paleo arról szól, hogy visszatérünk a gyökereinkhez, mikor is az ősidőkben számunkra kialakult a táplálkozás, és amelyhez alkalmazkodott a testünk, a szerveink, mely biztosítja azt, hogy megfelelően működhessünk, és melybe nem fér már bele az utóbbi 10,000-12,000 évben végbement fejlődés, és módosított táplálkozás.

Eredeti hír:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése