2013. február 4., hétfő

Répamorzsa szilva lekvárral


Maradt egy kevés párolt répám múlt hétről, nem szerettem volna kidobni, gondoltam valamit csak kisütök belőle. :-)

Az eredmény olyasmi lett végül mint a császármorzsa....

Hozzávalók:
kb. 600g párolt répa
6 egész tojás
5 ek kókusz liszt
1 kk sütőpor
1 ek nyírfacukor
pici fahéj

A lekvár: aszalt szilva, áztatva, turmixolva 



A répa morzsa hozzávalóit késes robotgépben egyneműre kevertem. Egy serpenyőben kókusz zsírt hevítettem, majd két részletben morzsásra sütöttem. Finom, egyáltalán nem száraz, és egyáltalán nem répa ízű, hanem édeskés, kókusz lett. A szilva lekvár pedig teli találat lett mellé. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése