1 egész tanyasi csirke,
2 vöröshagyma kockázva,
1 ek sűrített paradicsom,
1/4 csésze húsleves,
só, bors, marokkói csirke fűszer.
A csirkét megmostam, szárazra töröltem.

A vajas fűszerrel mindenhol ecsettel bekentem a csirkét.


Erre ültettem rá a fűszervajas csirkét.

Utána kihűtöttem, kivettem és a vissza maradt hagymás szaftot összeturmixoltam, hogy barna mártást kapjak.

A csirkemellet azzal tálaltam.
Pontosítás végett kb. éjfélkor kapcsoltam be a főzőt, reggel 6-kor pedig kitettem az erkélyre gyorsan a csirkét hogy hűljön.

Isteni omlós lett, valahol a főtt és a sült csirke közötti állaga lett, mert puha, szaftos maradt, de kívülről mintha picit sült is volna.
No azért a bőre lágy maradt, az nem lett olyan igazi ropogós. Mi azért így is megettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése