Máktorta:
6 evőkanál mákliszt
1 tk sütőpor
2 - 3 ek méz
vanília őrlemény
Eperkrém:
250g eper
2 avokádó
1 ek méz
2 púpos ek kókuszzsír
Díszítés:

Mikor kihűlt a máktorta levettem óvatosan az oldalát. Ehhez késsel körbe vágtam. Kiborítottam fejjel lefelé egy nagy tortás tálra, majd óvatosan, és ügyesen kettévágtam. Az eperkrém ez idő alatt a fagyasztóban pihent. Érdemes betenni kicsit míg a kókuszzsír megdermed és pudingos lesz. A kettévágott torta aljára kentem az eperkrémből, majd szeltem rá epret, és a másik oldalára is tettem a krémből úgy nyomtam össze a két részt. Máktorta+krém+eper+krém+máktorta. :-) A tetejére házilag barkácsolt nyomózsákkal a maradék krém került. Igyekeztem tetszetősen díszíteni a maradék eperrel, és pár szem csokicseppel. Szerintem mennyei lett. Érdemes kipróbálnod! A mák liszt helyettesíthető bármelyik magliszttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése