2013. március 17., vasárnap

Majoránnás májjal, almával töltött csirkecomb

Nagyon szeretem a májat, mégis viszonylag ritkán készítek. Akkor is általában baconba csomagolom és megsütöm. Ez így egyszerű, és gyors. Most picit mást szerettem volna készíteni, így töltelék lett belőle. 

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
200g csirkemáj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 alma
sütőtök
só, bors, majoránna, pici olíva olaj

A combokat megmostam, megtisztogattam, ami nem tetszett levagdostam, kitépkedtem majd szárazra töröltem, sóztam, borsoztam, és majoránnával megszórtam. 

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoltam, negyedeltem, betettem a késes aprítóba, hozzá adtam az almákat, a majoránnát majd össze aprítottam.

A májat megmostam, megtisztítottam, majd aprócska kockákra vágtam.

Egy nagyobb tálba összekevertem az almás hagymát a májjal. A combokon a bőrt újjal felfeszegettem és megtöltöttem mindet a májas töltelékkel. 

Hústűvel összetűztem az oldalukat. Kiolajoztam egy serpenyőt és egymás mellé helyeztem a töltött combokat, viszonylag szorosan. 

A sütőtököt megpucoltam és nagyobb hasábokra vágtam és beledobtam a tepsibe a combok közé. Pici majoránnával megszórtam a tetejüket.

180 fokra előmelegített sütőben kb.45 percig alufóliával lefedve sütöttem, azt követően levettem a fóliát és 20 perc alatt 220 fokon ropogósra pirítottam a tetejüket.

Az alma és a máj alapból jó párosítást, és akár önmagában nagyon finom, így a sült hússal, és az édeskés sütőtökkel még frenetikusabb lett az élmény.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése