2012. december 23., vasárnap

Ökocsalád lettünkEgyre inkább foglalkoztat mostanság a környezet védelmén túl a környezet szennyezés mérséklése. A szelektív hulladék gyűjtést már nem most kezdtük, no és lassan a ház többi lakóival sikerül megértetni mi is ennek az értelme. Sajnos még sokan nem törődnek azzal hogy a környezetüket óvják. Pedig ha azt szeretnénk hogy gyermekeink is lássák azt amit mi, azokat az állatokat, növényeket, tiszta vizeket, akkor tenni is kell érte. Mindenkinek valamit tennie kell ezért. Ez az én véleményem. 


A környezet védelme kapcsán már mosódióval mostam, környezet barát öblítőt használtam, mikor egy kedves ismerősöm említett nekem egy termék családot, ami nem csak öblítőket, mosószereket tartalmaz, hanem krémeket, samponokat, folyékony szappant. Igaz ezeket is be lehet szerezni ma már bio boltba, nekem mégis szimpatikus volt amit láttam, illetve aztán egy előadáson hallottam is a termékekről. 100% bio/natúr termékekről van szó, melyek kímélik a környezetet, biológiailag lebomlanak, és nem ártalmasak számomra sem. Nem tartalmaznak semmi mesterséges hozzávalót, csak természetes összetevőjük van, pl. az illatukban is a természet illatai vannak jelen. Az összetevők minden egyes termék hátulján fel vannak sorolva, ami sajnos nem minden terméken van így. Sok krémnél pl. van valami speciális formula amit nem részleteznek ki, és az is lehet hogy csak tisztított víz a tartalma. Ezek a termékek nem ilyenek. Az előadáson az algák jótékony hatásáról is sokat tanultam. Azóta fogyasztom is őket. Róluk egy külön bejegyzést is készíthetek ha érdekel valakit. 


És hogy melyek ezek a termékek: A BIOCOM cég által forgalmazott Ökonet, Creation's Garden termékcsaládról van szó. 
Sajnos árat csak regisztrált tagok láthatnak. De szívesen írok bármelyik kapcsán ha érdekel.
Nekem csak pozitív tapasztalatom van a termékekről. Konkrétan a sampont emelném ki, mert én ilyet még nem tapasztaltam, ez olyannyira dúsítja a hajat hogy gyakorlatilag kétszer akkora lesz a fejem mint eddig bármikor az előző samponokkal. Dús hajúak vigyázzanak!!! :-)
És ha bele gondolsz mennyi káros anyaggal érintkezel, mikor felkelsz, kezet, vagy fogat mosol (Folyékony szappan+Fogkrém), felveszed a ruhát (Mosószer+Öblítő), és a bőrön (vagy fogkrémnél a szájon) keresztül felszívódhatnak ezek az anyagok, akkor javaslom megnézni a használt termékek hátoldalát, és google-ban rákeresni mit is vásároltál.......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése