2012. szeptember 3., hétfő

Barackos, mandulás fordított sütemény






Hozzávalók: 

2 csésze mandula liszt
1/4 csésze méz
1/4 csésze kókuszzsír
2 tojás
2 érett banán, pürésítve
vanília őrlemény
2 ek mandula aroma
kevés só
fahéj
1 kk sütőpor
2 nektarin

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A mandula lisztet, vaníliát, sót, sütőport, összekevertem egy kisebb tálban. Egy másik edénybe tettem a nedves hozzávalókat, mint a méz, kókuszzsír, tojás, a banán püré, a mandula aroma, és alaposan elkevertem. A két edény tartalmát elegyítettem, majd kikentem kókuszzsírral egy 12 darabos muffin formát, össze vágtam apró kockára a két nektarint, megszórtam kevés fahéjjal, alulra elosztottam a formákba őket, majd rá öntöttem a tésztát. 180 fokon 20 percig sütöttem.


Rendkívül finom, mandulás, omlós lett, és végre nem lett száraz, fojtós, sőt hűtőben több napig ettük, és csak egyre finomabb lett. Javaslom kakaó porral, csokival is kísérletezni, és a gyümölcs is variálható, pl. meggyel, szilvával. 



Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon szép és nagyon finom!

1 megjegyzés:

  1. Finom lett nagyon, máskor is fogok még ilyet készíteni! Méz helyett eritritet használtam, es a tojásfehérjét felvertem külön, csak mert nemrég kapott szuper robotgepemet használni akartam. :) Fél-fél sargabarackot raktam a formák aljára, ki is töltötte a gyümölcs a forma alját. Könnyen kijött sütés után a formabol. Utána a barackot megszortam fahejas eritrittel. Szép is lett, finom is! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés