2 csésze mandula liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk só
1 tk kapor
2 tojás
4 ek kókuszzsír

A kapros túró elkészítése
kb. 100g natúr kesudió
kókuszkrém
citromlé
kapor
só
1 ek kókuszzsír
A kesudiót egy éjszakára vízbe áztattam. Másnap leszűrtem és a többi hozzávalóval krémesre turmixoltam. Ezt érdemes a keksz készítése előtt egy nappal elkészíteni, mert a hűtőbe téve megdermed a kókuszzsír és kenhető krémes lesz, könnyebb úgy vele dolgozni. Frissen nekem folyós volt.
Mikor kicsit kihűltek a kekszek kettőt-kettőt megtöltöttem a kapros krémmel. 1 napot pihentettem, hogy a krémtől vissza puhuljanak a kekszek. Utólag annyit módosítanék, hogy a kekszeket érdemes minél laposabbra nyújtani, azaz nem jó ahogy én a sütőpapírra tettem őket, célszerűbb két sütőpapír között kinyújtani kb. 0,5 centisre és abból kiszaggatni őket. Nekem nagyon vastagok lettek és nem puhultak meg, kicsit ropogósak maradtak. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése