Hozzávalók:
100g bacon szalonna,
1 szál póréhagyma,
1 fej közepes karfiol,
3 gerezd fokhagyma,
100g kesudió,
kókuszzsír,
kókusz chips,
menta, bazsalikom, gyömbér, só, bors.

Egy serpenyőben megsütöttem a vékony csíkokra vágott bacont. Egy másikban aranybarnára pirítottam a kesut.

Egy nagy wok serpenyőben kókuszzsírt hevítettem, és bele dobtam a karikára vágott póréhagymát, és a fokhagymát. Ez utóbbit csíkokra vágtam csak, sokat nem időztem vele.
Mikor kicsit megpuhult a hagyma, akkor a robotgépben morzsásra aprított karfiolt ráöntöttem és folyamatosan kevergetve pirítottam. Fűszereztem bazsalikommal, pár szál mentával, kevés őrölt gyömbérrel (sajnos friss nem volt itthon), sóval és borssal.

A végén hozzá kevertem a pirított kesudiót, és a bacon szalonnát. Keveset locsoltam rá a szalonnából kisült zsírból is. Nagyon ízletes könnyen, gyorsan elkészíthető, meglepő változata a karfiolnak. Javaslom próbáld ki, és bátran variáld a hozzávalókat. Nem fogsz csalódni. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése