2013. június 4., kedd

Paleo TÚRÓRUDI muffin :-)




Biztos hallottatok már a Totu-ról. Ez a paleo túró, ami nem más mint tojásfehérje. Szárítással készül, és teljesen túró állagú, igaz nem olyan krémes, inkább szárazabb, és ízesíteni is lehet picit jobban. (pl. citrom, xilit)
Én egész beleszerettem. Sütöttem már rizskoch szerűt belőle, mikor csak össze kevertem felvert tojásfehérje habbal, és sárgájával, majd megsütöttem. Pici kókusz krémmel, egy tökéletes túrós desszertnek is kiváló. Most nem volt kedvem sütni, így csak egy gyors, hűs desszertet készítettem belőle, ami teljesen olyan lett, mint a csokis túrórúdi. Párom meg is jegyezte, hogy ha még bevontam volna csoki mázzal, akkor lenne tökéletes, de így is mennyei.


Hozzávalók:
300g totu
2 banán turmixolva
100g magozott, krémesre turmixolt datolya
100 - 150g olvasztott csokicsepp (nem mértem, csak kb. adagoltam ki :-))
pici citromlé, vanília













(ez a datolya csoda finom, krémes, lágy, és azonnal turmixolható, nagy ajánlom!) 

A datolyát, és a banánt össze turmixoltam. Összekevertem a totuval, és hozzá adtam az olvasztott csokit. Muffin formákba nyomkodtam, és betettem a hűtőbe 2-3 órára. Csokicseppel díszítettem. 


Akinek hiányzik a túró, bátran ajánlom. Finom, krémes lett. Szerintem mennyei édesség, és ráadásul fehérjében is bővelkedik.




4 megjegyzés:

  1. Szia! Hol lehet kapni ezt a Totut? Köszi, Niki

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én a gyártótól veszem: http://capriovus.eu/node/78

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Engem meg a datolya beszerzési helye érdekelne! Mindenhol csak a vacak cukrozottat látom, pedig már gyűlnek a kipróbálandó datolyás receptjeim. :)

    VálaszTörlés
  4. én hol lehet csokicseppet kapni? :)

    VálaszTörlés